1er Torneig Internacional de Rugbi a 7 a Andorra

Posted by on 17, juny 2021 in Enllaços premsa, General, Portada

La Federació Andorrana de Rugbi organitza, per primera vegada a Andorra, un Torneig Internacional de Rugbi a 7, que tindrà lloc el proper cap de setmana, el dissabte 19 i el diumenge 20 de juny.

Aquest torneig s’inscriu dins del circuit europeu de rugbi a 7 anomenat “Sevens Rugby European Series” on hi participen 10 països que organitzen cadascun d’ells el seu torneig. El torneig d’Andorra serà el segon esdeveniment per a aquest any 2021 desprès del que es va celebrar el cap de setmana passat a Rovigo (Itàlia).

El Torneig comptarà amb un apreciable grau de participació d’alt nivell, amb 8 equips femenins (dels quals 2 equips d’Andorra) i 16 equips masculins (dels quals un equip d’Andorra). Tots els equips estrangers que s’hi han inscrit provenen de França i principalment de les regions més properes d’Andorra com són Occitània i Nova Aquitània, però també de més lluny com Provença-Alps-Costa Blava (de Marsella), Alvèrnia-Roine-Alps (de Grenoble) i de l’Illa de França (de Massy, al sud de París).

Pel que fa a la categoria femenina, hi han de 2 grups de 4 equips i el quadre masculí consta de 4 grups de 4 equips.

Tots els partits, els corresponents a les fases de grups que es jugaran el dissabte (un total de 35 partits! amb dues parts de 7 minuts per partit) i els corresponents a les fases finals que es jugaran el diumenge (encreuaments i horaris per definir), tindran lloc a l’estadi nacional a porta oberta però amb aforament limitat. Pels que no puguin venir a l’estadi, us informem que tots els partits es podran seguir en directe en Streaming a l’enllaç web següent: https://rugbyandorra.com/rugby-7/

L’inici de la competició està prevista a les 10h del dissabte, amb el partit del grup 1 masculí que enfrontarà els equips d’Andorra i de Laruns (comarca de l’Alt Bearn – Pirineus francesos), el Laruns Rams. Pel que fa el quadre femení, el primer partit de la competició està programat a les 12.40h del mateix dissabte, amb el primer enfrontament del grup 1 entre els equips del VPC Andorra i l’equip de la ciutat de Massy, el “7 Fantastics”. L’entrada en escena del segon equip femení tindrà lloc a les 13h contra un equip de Tolosa. La primera jornada del torneig clourà a les 21.40h amb el darrer enfrontament del grup 2 femení entre Les Rambailleuses d’Ariège i l’equip de la universitat de Bordeus.

Atrament, i deixant de banda la vessant purament esportiva, cal destacar la presència d’una cinquantena de voluntaris que portaran el seu granet de sorra durant les dues jornades de competició amb la il·lusió i l’esperança que aquest esdeveniment sigui tot un èxit!

Animem a tots aquells que no han vist mai un partit de rugbi en la modalitat de 7 que vinguin a l’estadi per comprovar “in situ” el perquè el rugbi a 7 ha esdevingut esport olímpic a comptar dels Jocs de Rio l’any 2016. Espectacle garantit!

Per acabar, donem la benvinguda a tots els equips participants i desitgem molta sort als nostres representants nacionals femenins i masculins.

Per a més informació en relació als horaris i als dies dels partits del dissabte: https://rugbyandorra.com/rugby-7/