Minuts decisius – El Periòdic d’Andorra

Posted by on 28, set. 2015 in El Periòdic d'Andorra, Enllaços premsa, Portada

Tot i afrontar el partit amb vàries baixes i que a l’equip encara li queda feina per fer, ja que tot just és el primer partit de la temporada, el VPC va demostrar punt d’honor per guanyar en l’estrena del curs.

Es va imposar a l’US Lezadoise (29-24) en un matx on van haver-hi diferents alternatives. En atac no van estar fins, però quatre minuts d’encert van valer per encarar el triomf.
Bona part del públic que va reunir-se a l’Estadi Nacional era francès. I es van fer sentir en diferents fases, no sempre per animar al seu equip.  Era un dia d’estrenes. Una d’elles és Simon, que es va mostrar com un excel·lent xutador. Al minut cinc s’encarregava de transformar una primera penalitat i al 9 encertava amb la segona. L’enfrontament es posava de cara pels andorrans, que aquesta temporada volen mostrar-se molt més regulars que el curs passat, i que a la fi va costar en aquella ocasió acomiadar-se precipitadament de l’ascens de categoria. Els francesos també anotaven un cop de càtig al quart d’hora. Simon, al 19, no era capaç de materialitzar la penalitat que va provar i només un minut després el Lezadoise aconseguia empatar. Les defenses s’estaven imposant als atacs, perquè els dos equips es trobaven lluny de la línia de marca amb l’oval controlat.
Aquesta circumstància feia que a la mínima de tenir l’oportunitat de mirar a pals xutessin. Els gals es posaven per davant per primera vegada en el partit just abans d ela mitja hora en una acció d’aquestes, i Simon s’encarregava de tornar a igualar el marcador al 33. Al descans s’arribava 9-12 perquè els visitants al temps de descompte encertaven de nou amb un cop de càstig. La mitja part va servir per calmar els ànims, perquè algunes accions van provocar que es produïssin alguns comptes pendents pel segon temps.
Simon seguiria sent protagonista en la represa. Al 49 tornava a igualar el resultat. El VPC estava millor en defensa que en atac i va saber frenar les accions ofensives contràries. En una va impedir que guanyessin el parell de metres que necessitaven per materialitzar l’assaig. Com que no van poder a base de força, van decidir xutar per tornar a posar-se per davant al 52. I només dos després en realitzaven una altra, el que permetia que agafessin una distància de sis punts. El matx es complicava, però llavors va sorgir la millor versió ofensiva andorrana. En quatre minuts, que anaven del 60 al 64, aconseguien dos assajos transformats. Jamrulideze en va ser l’autor. En primera instància plantant l’oval a terra en una jugada col·lectiva, i en el segon en una jugada ràpida en que la pilota va desplaçar-se d’un costat a l’altre del terreny de joc.
Al setanta el Lezadoise aconseguia una nova penalitat. El partit es va anar escalfant al camp, amb picabarelles. I aquesta tensió també es va traslladar a les graderies. Els aficionats francesos estaven crispats. Simon treia qualsevol tipus de dubte que la victòria es pogués escapar i a quatre minuts per al final sentenciava amb un cop de càstig. En el descompte els gals tancaven el marcador.
El curs tot just acaba de començar i el VPC encara es troba en període de progressió després d’una temporada intensa físicament. «En aquest primer partit les coses no han sortit com estan preparades però hem tingut minuts molt bons pel tipus de joc que volem fer», assegurava l’entrenador del conjunt andorrà, Manuel Romo. Hi ha coses que no li van agradar. «En la defensa dels davanters no hem estat a l’alçada», i «el joc col·lectiu no ha funcionat com havia de ser». A mida que passin les jornades confia en veure una millora substancial . «En el nostre joc es necessita molta tècnica individual», i els jugadors s’aniran acoplant a base d’entrenaments.

Origen: Minuts decisius – El Periòdic d’Andorra